2013/02/18

Művészettel körbevéve

Igazi, inspiráló otthonnal kezdem a hetet, egészen Brazíliáig repülve. Ez a ház több olyan elemet is magában foglal, ami miatt érdemes róla beszélni.

1. színvilág: én személy szerint rettentően unalmasnak találom az itthoni trendek alapján készülő tucatlakásokat, ahol minden drapp-sötétbarna-bordó/vagy most épp kivi zöld színhármasban pompázik. Nem, nem vagyok a drappoknak és barnáknak ellensége, sőt! Ez a lakás tökéletes példa arra, hogyan lehet izgalmas tereket alkotni ezekkel a színekkel.

2. művészi alkotások: itthon nehéz kérdés. Sokan, ha még a lakásukra olykor sokat is költenek, olyan, igazi értékekre mint egy festmény vagy szobor már ritkábban áldoznak. Igen, van amikor nincs rá keret, ez érthető, habár még ilyenkor is számos lehetőség van arra, hogy ne minden lakásban ugyanaz az IKEA-poszter lógjon. Merjünk egyediek lenni!

3. letisztult alapkoncepcióban extravagáns részletek: ahogy a színek, úgy a bútorok is modern, ugyanakkor visszafogott stílust képviselnek. Amitől viszont mégsem lesz egy a sok a közül, az a részletekben rejlik. Különböző művészi alkotások mellett egy-egy extravagáns darab is megjelenik, így igazán figyelemfelkeltő az étkező feletti csillár vagy a fatörzsből vágott lebegő polc az étkező mellett.








{fotó: Luis Gomes via Casa Abril}


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...