2013/09/30

Aktuális kedvenc: Amszterdam

Néhány napot volt szerencsém Amszterdamban tölteni, és be kell valljam, minden várakozásomat felülmúlta! Mostanában rákattantam arra, hogy szálloda helyett inkább magánembereknél szálljunk meg, mert sokkal izgalmasabb, tanulságosabb, és ha csak egy kicsit is, de beleláthatok az ott élők életébe. A mostani élményünk fantasztikus volt: egy 4 szintes ház legfelső, tetőteraszos stúdiója a belváros közepén. Ha az ember megmászta a lehetetlen meredek lépcsőket, akkor egy gyönyörű helyen találta magát. Sajnos nincsenek igazán jó képeim a helyről, ahol laktunk így csak a beszámoló marad, illetve hoztam egy  kis, igazi amszterdami életérzést.

Egyébként az általános, hogy nagyon kifinomult, jó stílusuk van a hollandoknak. Jó néhány design cég is bizonyítja ezt (pl. Moooi, erről képek később), de jó volt látni, hogy milyen színeket, anyagokat használnak az otthonuknál. Gyönyörű szürkék, drappok, kékek, zöldek. Imádtam a fekete ablakkereteket, a 4 méteres belmagasságot, az egymás mellé sorolt különböző házakat, a jól öltözött, mosolygós embereket. Szóval Amszterdam szerelem első látásra.

Egyik felkapott negyede, a Jordaan, sokáig nem tartozott a jó környékek közé, de ma már a fiatalok, hipszterek, design szerelmesek divatos lakhelye. Az alábbi loft is tökéletes példa erre, amit egy korábbi gyárépületből alakítottak át a család otthonának és munkahelyének. A földszinten az iroda és bemutatóterem mellett a nappali és a konyha-étkező rész is helyet kapott , ahol a szinteken átívelő ablakokon át rengeteg fény áramlik a lakásba. A rusztikus-luxus, ami átlengi az egész helyet, a színek és nehéz anyagok ellenére hihetetlen könnyeddé teszi az összehatást.








{forrás: House to Home}



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...