2013/05/27

Fény és üvegfelületek

Gondolom nem vagyok egyedül az érzéssel, hogy imádom, amikor betűz a nap az ablakon, a fényjátékokat a padlón és a bútorokon, olyan jókedvre derítenek!

Ma már az üvegfelületek nem korlátozódnak a szabvány ablakokra, a lehetőségek szinte korlátlanok. Itthon is vannak olyan cégek, akiknél kaphatóak teli-üveg nyílászárók, amiknek nincs kerete, így semmi nem vesz el az látványból, de az óriás méretű tolóajtókkal akár teljesen egybenyithatóvá válik a belső és a külső tér. Tájépítész énemnek ez amúgy is szívügye, mert szerintem fantasztikus az az élmény, amikor szinte eltűnik a határ és olyan, mintha a kert a nappaliban lenne.



 {Studio Sofield, fotó Scott Frances via Architectural Digest}
 



{ Gisele Taranto e Izabela Lessa – Progetto Arquitetura e Interiores}

Ugyanez igaz, a födémbe integrált üvegfelületekre, ahol akár a fürdőkádban ülve vagy a zuhany alól csodálhatjuk a csillagos eget.




 {ian shaw architekten, fotó Felix Krumbholz via Design Boom}

{New York Loft via Douglas Elliman}

Ha pedig a belső terekről beszélünk, akkor is érdemes játszani az üveggel. Felejtsük el az üvegtéglát!!!! Igazán nagyvonalú, elegáns és mai terekbe sokkal inkább víztiszta vagy sav maratott, edzett üveget használjunk, amit méretre készítenek el és szerelnek be. Ezekbe akár minta is maratható, így teljesen integrálható a lakás stílusába. Szóval játsszunk bátran az üveggel!

{Oriental Warehouse Loft - Edmonds + Lee Architects via Freshome}

{Villa In The Dunes - Centric Design Group via Puro Dota}


{Fertility Design via Home DSGN}


{ S House - Tanju Özelgin via Archi Scene}

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...